Бисквитки

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Евродепутати, местна власт и граждани от двата бряга на Дунав в дебат на тема "Дунавската стратегия и нейните регионални измерения"

На 13 юни 2011 г. (понеделник) Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния организират граждански форум на тема „Дунавската стратегия и нейните регионални измерения“. Събитието ще се проведе от 17:00 ч. в Аулата на новия учебен корпус на Русенския университет "Ангел Кънчев"(зала 2.101) в гр.Русе, ул. “Студентска” № 8.
По време на форума българските евродепутати г-жа Мария Неделчева (ЕНП, България) и г-н Ивайло Калфин (С&Д, България) ще обсъдят с представители на местните власти от пограничните райони в България и в Румъния перспективата, която Дунавската стратегия предоставя на общините от двете страни на границата. За участие в настоящото събитие са поканени ръководители на общини от граничните региони на България и Румъния, местни политически лидери, народни представители, представители на образователни институции, неправителствени и браншови организации, бизнесмени и граждани от двата бряга на Дунав.
Настоящият форум е своеобразно продължение на гражданския форум, организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България през месец март 2010 г. в гр. Русе, по време на който участниците споделиха с българските членове на Европейския парламент своите проблеми, предложения и мнения за формирането на по-добра и истински работеща стратегия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар