Бисквитки

неделя, 5 юни 2011 г.

24 години – 14 издания Международен младежки театрален фестивал “ВРЕМЕ” 10-15 юни 2011


От 10 до 15 юни 2011 година в град Враца, България ще се проведе поредното четиринадесето издание на Международния младежки театрален фестивал “ВРЕМЕ” - 2011, организиран от Община Враца, Младежки дом Враца и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза /НПО/ “ТЕМП - АРТ”- Враца, първият в България асоцииран член на AITA/IATA /Международна асоциация на аматьорския театър/ с активното съдействие на БААТ - Българска асоциация на аматьорските театри - официален представител на Международната асоциация на аматьорските театри AITA/IATA /ЮНЕСКО/ и СЕС за Р. България. Сдруженията организатори са регистрирани в Министерство на културата и в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност.
Фестивал “ВРЕМЕ” е доказал през 24-те години дейност своето високо ниво. В Международната асоциация на аматьорския театър той се определя не като състезание, а като сцена за свободен, неформален творчески обмен между млади театрални творци, представители на различни страни и култури.
ММТФ “ВРЕМЕ” се организира на всеки две години и е едно от най-крупните младежки културни събития в България и региона.
В четиринадесетото издание на Фестивала са заявили участие: Русия, Латвия, Холандия, Италия, Румъния, Израел, Германия и България. От България са поканени за участие младежки театрални формации от Русе, Варна, София, Перник, Пазарджик, Нови Пазар, Стара Загора и Козлодуй.
В арт-форума ще работи международен екип от наблюдатели, театрални педагози и експерти.
В съпътстващата програма на форума са включени: изложби, базари, концерти, промоции и творчески работилници.
На официалната церемония по откриване на Фестивала ще бъдат поканени дипломати на гостуващите държави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар