Бисквитки

понеделник, 6 юни 2011 г.

Летен отдих чрез спорт организират в Криводол

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Криводол прие Програма за организиране на летния отдих на учениците от общината.
Основната цел на предстоящите турнири е да се съдейства за подобряване здравето, физическото развитие и дееспособността на децата; спортна мотивация за привличането им към системни занимания с физически упражнения и спорт и създаване на приятелски взаимоотношения и уважение на спортната площадка и извън нея. Турнирите се провеждат и с цел превенция на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и използване максимално наличната спортна база в гр. Криводол.
В състезанията ще могат да участват ученици родени след 01.01.1994 г., както и деца пребиваващи през лятото в Криводол и съставните села от общината. Ще бъдат включени и деца, които се водят на отчет в комисията.
Организацията, контролът и координацията на състезанията ще се осъществява от Местната комисия. Състезанията ще бъдат обезпечени с медицинско лице и охрана. Община Криводол ще подсигури наградите за участниците.
Спортното лято ще бъде открито на 5 юли 2011 г. с футбол на малки врати. Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 27 и 28 юли. Спортният риболов - на 23 и 24 август. Спортното лято ще бъде закрито с турнир по шахмат, който ще се проведе на 8 и 9 септември.
Желаещите да участват могат да се запишат в Общинска администрация – Криводол, стая № 12 или в кметствата на съответното населено място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар