Бисквитки

понеделник, 6 юни 2011 г.

Изпълнено обещание показа пред медиите народният представител на ПП ГЕРБ от Враца Николай Коцев



Народният представител на ПП ГЕРБ от област Враца Николай Коцев представи днес пред регионалните медии снимки, които показват изпълнението на даденото от името на ГЕРБ Враца обещание, за възстановяване на веригите, обикалящи паметните плочи в местността зад паметника на Вестителят на свободата. Той използва възможността да призове жителите на Враца да се присъединят към благородната кауза, за възстановяването и на откраднатите елементи от самят паметник. Коцев съобщи и друга своя идея, към която подкани да се присъединят всички представители на бизнеса в града, а именно за събиране на общи средства, с които да бъдат извършени ремонтни дейности по пътищата, намиращи се в промишлените зони, на които се намират и самите фирми. За да даде начало на тази инициатива, той представи подготвен списък с 21 фирми, намиращи се на Източна индустриална зона, в която е разположена и негова собствена дейност.Ето и списъка на фирмите:
"Арт дизайн мебели", Калин - производство на препарати, "Алекс", "Велбор",
"Мимо LM", "Дунчовски", Пламен "Sobe Agri", Алекси "Ай - Би - С", Иван
Иванов,"Чех пласт", "Фокус", Газ сервиз Ганчо, "Дигант", Гостилница
"Ностимо", "Аутолукс", "Славянка", "Бенински", Радой, "Спътник 96",
"Екофрут", Иван Йотов; Според направено проучване и получени оферти, сумата, което е необходимо да си разделят със съседите, е по около 240лв. Това според врачанския депутат е възможност врачани да си помогнат сами в това кризисно положение, в което средства в общинския бюджет за такива ремонти не достигат, а през годините на прехода никой не се е погрижил да поддържа тази инфраструктура. На пресконференцията Николай Коцев показа и снимки на паметниците на поп Сава Катрафилов и Давид Тодоров, намиращи се по Ботевия път, които скоро бяха реставрирани от Областна администрация Враца. Местностите около тях бяха оформени като паркове, като за целта бяха засадени повече от 50 декоративни дръвчета. За съжаление, вече два пъти за месец се налага фирмата – озеленител да засажда втори път фиданките, които биват системно крадени. На снимките, направени вчера лично от г-н Коцев се виждат отново множество празни дупки, останали след набезите на несъвестни хора. Той призова именно жителите на областта да се обединят около поредното засаждане на дръвчета на историческите местности, както и да се погрижат за тяхното опазване, с което да се дава личен пример ии усещане за съпричастност.
.

1 коментар:

  1. Може би не е трябвало да има вериги, обикалящи паметните плочи в местността зад паметника на Вестителят на свободата...

    ОтговорИзтриване