Бисквитки

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Обявяват конкурс за есе, посветен на водата

Победителите ще бъдат наградени на 29-ти юни, Mеждународния ден на река Дунав, лично от Министъра на околната среда и водите
9 юни 2011 г., София – Информационният портал Vesti.bg провежда за втора поредна година конкурс за есе „Екомания“. Официален партньор на конкурса е Кока-Кола ХБК България с дългосрочната си инициатива “Зелен Дунав”. Целта на организаторите е да насърчат опазването и устойчивото използване на водното богатство на България.
Темата на конкурса за 2011 г. е посветена на водата. Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България канят всеки, който има отношение към водното богатство на България, към опазването и устойчивото използване на водните ресурси и биоразнообразието във водните басейни или всеки, който иска да сподели свое първо или вълнуващо преживяване, свързано с водата, да изпрати есе на адрес: eco@netinfo.bg до 26 юни 2011 г.
Всеки, който желае да участва, трябва да се запознае с условията и правилата за участие, описани подробно на Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България.
Няма ограничение за възрастта на участниците, единственото условие е да живеят в България. Сред изискванията към есетата са: текстът да бъде на български език, между 500 и 1000 думи (или между една и две печатни страници) и да бъде авторски.
Победителите в конкурса “Екомания” ще бъдат обявени на 27 юни 2011 г. на сайта на www.vesti.bg. Наградите ще бъдат връчени на 29 юни – Международния ден на река Дунав - от Министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Победителят в конкурса ще спечели 9-дневен круиз за двама по река Дунав по маршрут Русе–Виена. За второ място наградата е Таблет SAMSUNG P-1010, а за трето - луксозна кошница за пикник.
Нетинфо, в чието портфолио е Vesti.bg, е една от първите български компании с установена зелена политика. Компанията изчисли въглеродния си отпечатък и полага усилия за намаляването му. Медията подкрепя и редица зелени каузи в България.
Един от основните приоритети на Кока-Кола ХБК България е опазването и устойчивото използване на водните ресурси. Компанията провежда дългосрочна политика в тази област и полага сериозни грижи за опазването им. Една от инициативите на компанията, свързани с опазването на водните ресурси, е “Зелен Дунав”. Кока-Кола ХБК България провежда инициативата "Зелен Дунав" в партньорство с Международната комисия за опазване на река Дунав. Тя има за цел опазването на водното богатство, биоразнообразието и съхраняването на традициите по река Дунав в България.
“Екомания” се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите.
Повече за инициатива “Зелен Дунав”:
Инициативата се провежда за шеста поредна година от Кока-Кола ХБК България в сътрудничество с Международната комисия за опазване на река Дунав. Тя има за цел да помогне за опазването на водите, природата и традициите по река Дунав. “Зелен Дунав” подкрепя разнообразни дейности по българския бряг на реката, свързани с отбелязване на Международния ден на р. Дунав в населените места от Подунавието, съхраняване на обичаите и традициите в региона, насърчаване на екологично земеделие по поречието на реката, информационни кампании за устойчивото развитие на реката, почиствания на бреговата ивица, опознаване биоразнообразието на реката, провеждане на различни мероприятия, насочени към младите хора и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар