Бисквитки

вторник, 22 март 2011 г.

„Люляк” цъфна в село Вироско

В селото кметът на Враца д-р Костадин Шахов беше гост на откриването на целодневна детска група към ОДЗ „Люляк” –Враца. Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Община Враца - д-р Михаил Шарков, председателят на Общински съвет-Враца - г-жа Малина Николова, приятели и хора от селото.
Кметът на общината направи подарък,който включва индивидуални помагала за всяко дете/ блокчета, моливи, флумастри, пастели, гланцови блокчета, пластилин и др./ и един голям конструктор за игра от всички.
Целодневна детска градина в село Вировско е открита като самостоятелна детска градина на 02.05.1970 година, тя се е намирала във специално построено за целта сграда ,която с течение на годините става опасна за здравето на децата. От 30.09.2002 година детската градина е закрита като самостоятелна и продължава да функционира като филиал в ЦДГ №5 като полудневна група.
Групата се намира в сградата на бивше средношколско общежитие в село Вировско. За ремонта й са изразходвани 32 000 лева от Община Враца, в момента групата се посещава от 17 деца за които е осигурен равен старт и качествено възпитание и предучилищна подготовка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар