Бисквитки

понеделник, 21 март 2011 г.

Депутати от ГЕРБ Враца представиха бъдещи стъпки за развитието на Северозапада

Народните представители от ПП ГЕРБ Враца Николай Коцев, д-р Янко Здравков и инж. Николай Рашев дадоха пресконференция относно Програмата за развитие на Северозапада
На състоялата се среща стана ясно, че министър Симеон Дянков ще посети Враца на 28 март т.г. във връзка с уточняването на мерки за икономическо развитие на региона. Този пилотен проект за Северозапада ще бъде примерен и за други региони. „Бихме искали да изясним приоритизираните мерки и да работим за тяхното осъществяване“, заяви депутатът от ГЕРБ Николай Коцев. Той подчерта, че правителството е обърнало внимание на техните искания и проблема с обезлюдяването на малките населени места.
На срещата с мин. Дянков ще бъде обсъден въпросът относно преместването на шестата в страната НАП във Враца, а също и темата за привличането както на чуждестранни инвеститори, така и на български. В тази връзка д-р Янко Здравков съобщи, че има заявен инвеститорски интерес от страна на американската фирма АйТиТи за изграждане на поливни съоръжения на стойност 200 млн. долара. Интерес към област Враца са проявили и испански фирми, които желаят да инвестират в областта на строителството, туризма, екологията.
Важна за икономическото развитие на региона е състоялата се работна среща в Агенция „Пътна инфраструктура“, на която се предприе изработването на стратегия за краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки. В края на месеца ще се осъществи среща с ръководството на АПИ във Враца относно гореспоменатите мерки и реализирането на бъдещи пътни проекти в областите Видин, Враца и Монтана.
Народните представители от ГЕРБ Враца подчертаха, че продължават да вземат превантивни мерки за борба с престъпността в малките населени места. Те посочиха, че една от тези мерки е закупуването на охранителна техника с част от отпуснатата субсидия за предстоящите избори.
В края на пресконференцията, народният представител Николай Коцев отбеляза, че предстоят разкопки на Тракийска могила в близост до местността Божия мост край село Лиляче.

1 коментар:

  1. Крайно време беше тези Глупаци да направят нещо и за Враца,а не само за себе си.`В ползу роду` трябват и жертви както са го правели преди от около135години,а не 500г.,както го изчисли `най-умния`ГЕРБЕР Н.Коцев.До като ни управяват такива умници ще си останем най-бедния край не само в България,но и в Обединена Европа,на която не са нужни подобни`умници`.И ако Б.Борисов час по-скоро не се освободи от тях,то провала му е сигорен.БОГ да му е на помощ.ВРАЦА-26.03.2011г.Бивш член на БКП,сега от доста време ваш -симпатизант.Щото и сам Ботев го е казал-`Трдно братя се живее с глупаци неразбрани`

    ОтговорИзтриване