Бисквитки

четвъртък, 24 март 2011 г.

Дежурен кабинет за осигуряване на денонощна медицинска помощ работи във Враца

Дежурен кабинет за осигуряване на денонощна медицинска помощ на здравноосигурени лица действа във Враца. Кабинетът е разкрит от медицински център „Фактор”, който има договор с РЗОК, и се намира в сградата на спешно-приемно отделение към МБАЛ „Христо Ботев”. В дежурният кабинет могат да потърсят медицинска помощ пациенти, чиито лични лекари са сключили договор със съответното лечебно заведение за гарантиране на постоянен денонощен достъп до медицинска помощ. Оказването на медицински услуги е гарантирано за времето от 20.00 часа вечер до 08.00 часа сутрин и 24-часово през почивните и празничните дни.
43-ри от общо 44 лечебни заведения за първична медицинска помощ от Враца, както и трима общопрактикуващи лекари от общините Мездра, Борован и Мизия, са представили пред РЗОК такива договори.
Общопрактикуващите лекари получават от РЗОК допълнително заплащане в размер на 0,11 лв./месечно за всяко здравноосигурено лице от пациентската им листа, при сключен договор с лечебно заведение, разкрило дежурен кабинет.
Съгласно Наредба №40 от 2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, останалите общопрактикуващи лекари, които нямат договор с дежурен кабинет и не работят съвместно с друго лечебно заведение, разкрило дежурен кабинет, осигуряват постоянния денонощен достъп до медицинска помощ на своите пациенти самостоятелно чрез консултации по телефона, в амбулаторията или в дома на пациента по преценка на самия общопрактикуващ лекар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар