Бисквитки

неделя, 20 март 2011 г.

5:0 за оцеляването на "Ботев" Криводол

Отборът на „Ботев”-Криводол разгроми с 5:0 като домакин тима на „Малеш”-Микрево в опашкарското дерби на Западната „Б” група и направи сериозна крачка към оцеляването си в професионалния футбол.
Още в 3-ата минута възпитаниците на Иван Ценов имаха възможност да открият резултата, но удар на Манолов бе спасен от вратаря на гостите. Три минути по-късно триходова комбинация започната от Димитров премина през Салиф и завърши с удар покрай гредата на Петър Петров. В следващата атака гостите също имаха възможност за гол, но ударът на Ташев с глава мина над напречната греда. В 9-ата минута Сакаджийски стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на „Ботев”-Пламен Маринов спаси. В 17-ата минута домакините излязоха напред в резултата. След разбъркване в наказателното поле Ерай Салиф се оказа най-съобразителен и откри. Гостите се опитаха да изравнят и в 20-ата минута Сакаджийски стреля силно, но отново Маринов се намеси убедително и предотврати сигурен гол. Последваха няколко опасни атаки на ботевци, но Петър Петров и Петков биха неточно. В 39-ата минута криводолските футболисти удвоиха преднината си. Ерай Салиф проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Чирпанов с глава покачи на 2:0. Три минути по-късно домакините съвсем сломиха съпротивата на гостите. Чирпанов получи топката с гръб на границата на наказателното поле, обърна се и с удар от воле направи вратаря на „Малеш” безпомощен. Само две минути по-късно Ерай Салиф изведе Алек Манолов, който не сгреши за 4:0. В началото на второто полувреме гостите от Микрево получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение на Петър Петров. Зад топката застана Георги Жежев, който стреля силно, но стражът на „Ботев” спаси. До края на мача гостите така и не намериха сили да отбележат почетен гол. Домакините пък се надпреварваха да пропускат. Първо Петър Петров, а след това Чирпанов и Милчев не успяха да се разпишат от удобни позиции. В 82-ата минута Ивайло Димитров проби през целия терен, предолявайки половината отбор на „Малеш” и стреля от границата на пеналта. Вратарят на гостите със сетни сили изби, но при добавката Ангел Петров от непосредствена близост сложи точка на спора вкарвайки пети гол за „Ботев”-Криводол. На 27 март възпитаниците на Иван Ценов ще играят отложения мач от 17 кръг срещу „Чавдар”-Етрополе. Двубоят започва от 15.00 часа.
След мача старши-треньорът на „Ботев”-Криводол Иван Ценов каза: „Изключително важна победа за нашия отбор. Благодаря на момчетата за старанието, което вложиха в мача. Усетиха важността на този двубой и се получиха нещата, особено през първото полувреме, когато отбелязохме и четири гола. Добре играхме в атака. Създадохме положения и вкарахме пет гола. Можехме да отбележим и още голове. Още през първото полувреме поставихме противника на колене и през втората част те само доиграваха мача. 5:0 е достатъчно категоричен резултат. Имаше леко отпускане в нашите редици през втората част, но това е нормално. Като цяло съм доволен от момчетата”.
„Ботев”-Криводол:Маринов, Милчев, Димитров /капитан/, Филипов, Ирфан, Петков /63-Танев/, Кунчев, Манолов, П. Петров /ж.к. 71-Ефремов/, Салиф, Чирпанов /78-А. Петров/
„Малеш”-Микрево: Димитров, Кепов, Сандев /капитан/, Бл. Станков, Зюмбулев, Ташев /55-Стоянов/, Атанасов, Жежев, Сакаджийски /46-Чачев/, Колушев, М. Станков /59-Дафков/
Стадион: „Локомотив”-Мездра-30 зрители
Гл. съдия: Цветан Кръстев-Варна
Помощници: Пламен Хаджийски, Александър Атанасов-Варна
4-ти съдия: Никола Атанасов-Велико Търново
Делегат на БФС: Румен Трайков-София

Няма коментари:

Публикуване на коментар