Бисквитки

петък, 25 март 2011 г.

Училище чества 177 години


Днес зам.-кметът по социални и хуманитарни дейности на Община Враца – д-р Михаил Шарков беше гост на тържественото отбелязване на 177 – та годишнина от рождението на патрона на Начално училище „Иванчо Младенов” – гр. Враца и 100 -та годишнина от построяването на училищната сграда. Тържеството уважиха също Малина Николова – председател на Общинския съвет – Враца, Маринела Петрова – Директор на Дирекция „Култура, социални и хуманитарни дейности” в Община Враца, Валентина Михайлова – началник отдел „Образование и младежки дейности”, представители на Регионален инспекторат по Образованието – Враца, граждани и гости.
Поздравителен адрес от името на кмета на Община Враца д-р Костадин Шахов към ръководството и учениците на НУ „Иванчо Младенов” поднесе д-р Михаил Шарков. В него той изрази радостта от факта, че век след създаването на училището, ръководството и учениците на продължават да са „наследници на един от най-родолюбивите и всеотдайни радетели на българското образование във Враца и с чест и достойнство носите името на своя патрон Иванчо Младенов.„
„Това не е просто емблема на самочувствие, а признак на дълг. Високите стандарти, които винаги е налагало вашето училище, го утвърдиха през годините като едно от най-елитните училища, с живи традиции и висок авторитет. Те поставят днес още по-големи изисквания и отговорности спрямо обучението на младите хора.” се казва още в поздравителния адрес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар