Бисквитки

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Два неучебни дни заради катастрофа

На 20.01.2011г. в 7.25ч. училищният автобус на ОУ ”Св.св. Кирил и Методий” с. Девене е претърпял пътно-транспортно произшествие по пътя към с.Чирен, отбивката за пещерата  „Понора”, като е бил ударен от насрещно движещ се с несъобразена скорост лек автомобил. Директорът, пътуващ с автобуса незабавно е информирал ръководството на Община Враца и Началника на РИО – Враца. Кметът и екипът му са били на местопроизшествието в 7.45ч. От пътуващите с автобуса, учители, обслужващ персонал и ученици няма пострадали. Незабавно са взети мерки за извозването на пътуващите  с училищния автобус по домовете им с автомобили на Община Враца.
Със заповед №72 /20.01.2011г. на Кмета на Община Враца, съгласувано с Началника на РИО - Враца 20 и 21 януари са обявени за неучебни дни. Учениците от селата Чирен, Девене и Три кладенци, посещаващи средищното училище са уведомени .
Община Враца е предприела мерки за организиране превоза на учениците до ОУ”Св.св. Кирил и Методий” в Девене  от 24.01.2011г. с автобус на „Автобусни превози” АД - Враца.
         Организирани са транспортирането и ремонта на училищния автобус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар