Бисквитки

вторник, 18 януари 2011 г.

Районната здравноосигурителна каса се издължи

Районната здравноосигурителна каса във Враца преведе днес – вторник 18 януари, дължимото доплащане на болниците, съобразно сумите по делегираните бюджети за месеците юни и юли на 2010 лв. в размер на 981 676 лв. По този начин РЗОК се издължава на 100%  с лечебните заведения за болнична помощ от областта за извършената и отчетена от тях дейност през миналата година. 
С болниците предстои ново договаряне с РЗОК за 2011 г. за лечение на пациенти по клинични пътеки и изпълнение на високоспециализирани медицински дейности в болнични условия.
През 2011 г. клиниките, отделенията и медико-диагностичните лаборатории на МБАЛ ще трябва да отговарят на определени изисквания за сключване на договор със здравната каса. В зависимост от осъществяваната лечебна дейност и капацитета на съответната болнична структура чрез Наредба №49 на Министерство на здравеопазването са определени нива на компетентност. Те определят минималния брой лекари и лекари със специалност за съответната клиника или отделение, минимална обезпеченост с апаратура, минимален обем дейност на клиниката или отделението  за съответната специалност и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар