Бисквитки

петък, 21 януари 2011 г.

279 длъжници имат неуредени публични задължения над 5 000 лв. в офис на НАП - Враца

279 са длъжниците с неуредени публични задължения над 5 хиляди лева, регистрирани към офис на НАП Враца. От тях 229 нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение, а на  50 е наложено обезпечение върху недвижимо или движимо имущество, Общата сума на задълженията им възлиза на 352,6 млн.лв.
Със задължения над 10 млн.лв. са 5 длъжника, на 80 дружества просрочените задължения надхвърлят 1 млн.лв. Най-голямата дължима сума е в размер на 35 млн.лв.
112 длъжника, собственици на фирми регистрирани към офис на НАП – Враца са със забрана да напускат страната, 103 са отнетите паспортите от служители  на АДВ преди вливането й в НАП.
Тази принудителна административна мярка се налага, когато задължението не е платено в срок, надхвърля 5000 лв., длъжника не се е явил след покана и няма имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Ако са налице тези условия НАП може да поиска от органите на МВР да не се разрешава на длъжника да  напуска страната, както да не издава или да отнеме издадения задграничен паспорт.
Списъците с имената на най-големите длъжници на НАП се намират на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар