Бисквитки

вторник, 18 януари 2011 г.

Презентация на модерната кардиохирургия бе представена в МБАЛ „Хр. Ботев” във Враца

Презентацията на тема „Модерната кардиохирургия” изнесе днес в  МБАЛ „Хр. Ботев” във Враца доц. д-р Владимир Данов д. м. , шеф на клиниката по Кардиохирургия в Университетска болница „Света Анна” – София. За лекцията бяха поканени всички кардиолози от областта, както и началник отделенията на болницата.
Презентацията, както и представеното от доц. Данов видео на операция на тумор на сърцето предизвика интереса на присъстващите медици. В последвалата дискусия бяха обсъдени критериите и показанията за аортно-клапно протезиране, както и възможностите за транспортиране на пациенти с кардиологични проблеми.
Доц. д-р Владимир Данов е началник на Клиниката по кардиохирургия към УМБАЛ „Св. Анна” в София, автор е на над 70 научни публикации в най-престижни западни списания; създател на Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ “Св. Марина” – Варна, доктор хонорис кауза на МУ – Варна, с успешно защитена дисертацията на тема “Лечение на сърдечните тумори” в Германия, работил 2 години при проф. Хетцер в Берлин и 13 години в Клиниката по кардиоторакална хирургия в Аугсбург, Германия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар