Бисквитки

събота, 22 януари 2011 г.

Празник в детска градина

 Възпитанието започва от детството, за това децата от ОДЗ “Звънче” гр. Враца, заедно със своите майки и баби празнуваха Бабинден – денят на родилната помощ.
Бабата акушерка е тази, която помага да се родят здрави деца. Обредността на този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват пoчит и уважение към възрастните жени, които са “бабували” на бъдещите майки.
Детето трябва да се запознае и приобщи към вековните традиции, обичаи и особености на българския национален характер, а детското заведение е тази институция, която първа поставя основите на богатата дейност за формиране на истинските ценности и добродетели на бъдещите европейски граждани. Защото всички ние сме част от голямото европейско семейство, но всеки народ има своя национална култура, която трябва да се съхрани.
Основата може да се постави още при тригодишните деца от Първа група “Палавници”, което ни показа старши учител Ваня Дипчикова. Тя изнесе открита ситуация със съдействието на медицинската сестра, баби и майки на малките деца. По увлекателен начин, те бяха запознати с появата на бебетата, разликата между двата пола и грижата на родителите за тяхното отглеждане. При децата от Предучилищна група “ Пинокио” със старши учител Илияна Вълова също бе проведена обучаваща ситуация по темата.
Празникът премина при голям интерес от страна на деца и родители и с много настроение и веселба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар