Бисквитки

неделя, 1 декември 2013 г.

Представят фентъзи роман на Димитър Цолов


Премиера 2 в 1 организират Клуб на дейците на културата и Младежки дом –Враца /две заглавия- в една книга/.
Литературната среща ще се състои от 17.30 часа на 4 декември 2013 година /сряда/ в Синята зала на Младежки дом- Враца.

 „Пет приключения на Витек Диман” и „Космическото пиле” са двете заглавия, които са събрани в едно книжно тяло. Автор на книгата е д-р Димитър Цолов, това са и първите му опити в прозата.
Книгата е издадена  софийското издателство „Рал Колобър”. Автор на прекрасните илюстрации е младата врачанска художничка Емилия Богданова.

Цикличен мини роман, съставен от пет глави, които могат да се разглеждат и като отделни разкази, но логически са свързани с останалите.
Така определя авторът Димитър Цолов „Пет приключения на Витек Диман”.
Романът в разкази на  Цолов  влезе във финалната селекция от 14-те произведения на 10-та автори на Конкурса за български фентъзи роман 2012 г.
За Димитър Цолов класирането във финалната дузина автори в Конкурса за фентъзи роман е безспорен успех. Досега талантливия врачанин бе познат на  своите почитатели само със свежите си рими.
През септември 2013 г. в първия конкурс на списание „Дракус” за хорър разказ до 4 000 думи, разказът „Паякът и осата” на Димитър Цолов е класиран на първо място. Авторът на наградената творба е удостоен и с издаването на сувенирна книга с твърди корици, която съдържа неговият разказ.
„Космическото пиле” съдържа къси разкази.

Кой е Димитър Цолов?
Роден е през 1977 година във Враца, зодия Близнаци- артистичен и талантлив.
Завършва хуманна медицина в Медицински университет в Пловдив. Работи като ординатор в Отделение „Образна диагностика” във врачанската болница.
Той е фронтмен на врачанската група "Докторс Гого Бенд" - един шегаджийски музикален проект, който изпълнява измисления от тях стил “Трапезен Пънк.”
Стихове и разкази на Димитър Цолов са публикувани в местната и регионална преса, както и в годишните издания на Алманах “Резерват Северозапад”.

През 2011 г. бе отпечатана първата му стихосбирка. Тя носи заглавието”Памперс-бомбички” /Цикълът на Бебс/, а стиховете са посветени на неговия малък син Петър.
Димитър Цолов има и страница “Пияният бард” в социалната мрежа Фейсбук -  там той е Главен Римоплетец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар