Бисквитки

четвъртък, 5 декември 2013 г.

Разкриват 166 нови работни места

299 128,00 лв. са утвърдените средства за разкриване на 166 работни места през следващата 2014 година в област Враца. Това стана ясно на провелото се заседание на Постоянната комисия по заетост (ПКЗ) към Областния съвет за развитие в Областна администрация Враца.
Постъпили са 18 проекта  за разкриване на 161 работни места, от които за лица на социално подпомагане 122.
На заседанието присъстваха д-р Крум Крумов, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ -Монатана, директорите на петте бюра по труда в Област Враца, работодателски организации, социални партньори и представители на общини и институции членове на ПКЗ.

Заместник областният управител Иван Даков откри заседанието и припомни на членовете на ПКЗ, че по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” Агенция по заетостта – София, ежегодно разпределя средства от Държавния бюджет по области и по общини, в рамките на които следва да бъдат финансирани проектните предложения на кандидат-работодателите за съответната година. С цел запазването на цялостния финансовия ресурс в рамките на областта, свободни средтства в размер на 2 306,00 лв. бяха преразпределени. Така формираният остатък от Община Криводол се предостави на Дирекция „Бюро по труда“ – Враца, с приоритетно разпределение на територията на община Враца, за разработване на нови проекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар