Бисквитки

четвъртък, 5 декември 2013 г.

ОИЦ - Враца проведе тренинг за разработване на проекти с младежи


Над 40 младежи от общините Оряхово и Козлодуй активно се включиха в срещи за кохезионната политика на България през новия програмен период 2014 – 2020 г. Събитията, организирани от Областния информационен център (ОИЦ) - Враца, се проведоха на 4. И 5. декември в населените места. 
Ползите за страната от седемте оперативни програми, действали през първия етап от членството ни в Европейския съюз, , 2007 – 2013 г., възможностите през периода 2014 – 2020 г., както умения за представяне на проектни идеи, бяха сред акцентите на срещите.
Социални проблеми, спорт за здраве и опазване на природата са темите, вълнуващи младежите, стана ясно от анкетите в края на събитията. Те заявяват готовност да участват в разработване и управление на проекти.
С типичния за възрастта им ентусиазъм, участниците активно се включиха в тренинга за формулиране на идея за проект и представянето й пред публика. Всички получиха сертификат „Младите хора - знаещи и можещи европейски граждани“.
Срещите с младежи във врачанските общини Козлодуй и Оряхово са част от цикъла 10 срещи с младите хора от Област Враца през 2013 – 2014 година по инициатива на ОИЦ – Враца.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар