Бисквитки

вторник, 3 декември 2013 г.

Крими хроника

На 02.12.13г., по време на обход на гл.път Е-79, в 01.30ч. полицейски екип от двама служители на група ”Престъпления по пътищата„ при ОДМВР-Враца, при неработещото заведение „Белия хан” в землището на с. Люти дол забелязали лица с два автомобила, които веднага след появата на полицейския екип  се оттеглили в посока гр. София с единият от автомобилите -„Ауди А6”. Установено е, че останалият на мястото лек автомобил е „BMW” 520 D” е противозаконно отнет същата нощ в гр. София.  След ОИМ и ПСД автомобилът „Ауди А6 ” е открит изоставен в борова гора между селата Ребърково и Люти дол. Автомобилът е бил противозаконно отнет в гр. София същата нощ.  В близост до заведението „Белия хан”, полицейските служители извършили проверка на спрял лек автомобил „Ауди”, с водач лицето Х.Х./27г./ от гр. Враца, което не дало смислени обяснения за това, какво прави на въпросното място. Х.Х. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, вр. чл.20, ал. 2 от НК и му е наложена мярка за процесуална принуда „задържане за срок от 72 часа”.
Образувано  е дознание. Работата по случая продължава.
Около 19:05ч. в гр.Враца, бул.”Васил Кънчов”, на пешеходна пътека срещу бензиностанция „Лукойл”, лек автомобил ”Опел Астра”,  управляван от В.К./24-годишна/ от гр. Враца блъснал 39-годишна пешеходка, която след това е обслужена е в ЦСМП-Враца.Водачът на автомобила напуснал мястото на произшествието  без да уведоми органи на МВР.
В РУП-Враца е получено съобщение от жител на село Голямо Пещене, който е заявил, че за времето от 02.11.2013г до 02.12.2013г. ,неизвестно лице е извършило кражба на 400кг. фуражна царевица, 60кг. овес и 50кг. жито от складова база на фирма в селскостопанския двор на с.Голямо Пещене. След ОИМ е установено, че извършител на кражбата е лицето Н.П./68-годишна/ от с.Голямо Пещене.
 След ОИМ и ПСД за кражба на музикална уредба  с 2 тонколони,  велосипед и  машинка за рязане на хляб и колбаси от къща в гр.Бяла Слатина е установено, че извършители са лицата: Д.Т./23г./ и Ф.С./20г./ от гр.Б.Слатина.
За времето от 25.11.2013г. до 01.12.2013г., на територията на РУ”Полиция” - Мездра беше проведена комплексна СПО. По време операцията са образувани 2 досъдебни производства, разкрити са 2 престъпления, проверени са 52 лица, 21 МПС, 13 питейни заведения, проведени са  срещи и беседи със  7 лица. Констатирани са 17 нарушения ,за които са съставени  4 акта и 3 фиша по ЗДвП, 9  акта по ЗБЛД и 1  акт по КЗ.
На 02.12.2013год., по време на СПО на територията на РУП-Оряхово  ,полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”,  управляван от Р.П./52г./ от с.Остров. Пробата за алкохол на водача е  е положителна-  0,63 промила.

Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар