Бисквитки

петък, 6 декември 2013 г.

Крими хроника

На 05.12.2013г. , служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” проведоха специализирана полицейска проверка с цел: пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при търговията, транспортирането и съхранението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. При проверка в частен дом в с. Липница, собственост на Е.Д./51г./  бяха открити 380 къса цигари без български акцизен бандерол от различни марки.
 Служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР-Враца  проведоха специализирана полицейска проверка с цел в защита на интелектуалната собственост. Извършени са проверки в 2 търговски обекта, в които се ползва бизнес софтуер. Установени са 3 нарушения по Закона за авторските права и сродните му права. Съставени са  3  акта за възпроизвеждане, съхраняване в паметта на компютър и разпространяване на компютърни програми, без наличие на договор с автора или упълномощен от него законов представител за използване на установените компютърни програми. Иззети са две  компютърни конфигурации и 37 оптични носители със записани върху тях различни по вид софтуерни продукти (програми).
Проверката  е извършена съвместно със служители на Дирекция „Авторско право и средните му права” към Министерство на културата.На 05.12.2013г., на територията на сселата: Чирен, Девене, Три Кладенци, Баница, Оходен и Мало Пещене  е проведена полицейска операция с цел:  повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Констатирани нарушения няма.
В 23.59 часа в РУП-Бяла Слатина е получен сигнал, че в избени помещения на жилищен блок в гр.Бяла Слатина, се извършва кражба. Изпратените на адреса полицейски служители са задържали двама мъжe:  Н.Г./21г./  от  с.Бресте, Община  Червен бряг и Ч.М./32г./ -румънски гражданин с настоящ адрес в гр.Бяла Слатина. При задържането им двете лица оказали яростна съпротива на полицаите, като Ч.П. използвал нож,  а Н.Т. оказал съпротива с мотика. Двете лица са задържани в РУП-Бяла Слатина.
При извършения оглед в жилищния блок са установени 10 разбити врати на избени помещения, от които били подготвени за кражба различни вещи. Образувано   е дознание.
  След ОИМ за кражба на мобилен телефон от лекарски кабинет в гр.Бяла Слатина, извършена месец юни 2013г. е установено, че  кражбата е дело на лицето М.Х./51-в РУП- Мездра е получено съобщение от служители на хипермаркет в гр. Мездра, че неизвестно лице е извършило кражба на хранителни стоки от обекта.  След като лицето било спряно за проверка от охранителите в търговския обект, хвърлило крадените стоки и избягало.
Слез бързи ОИМ  е открит  и задържан извършителя на кражбата, това е С.С./64г./ от гр.Мездра.
На 05.12.2013г., на територията на РУП Мездра е проведена СПО с цел: превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия. Проверени са 5 обекта за търговска дейност  и прилежащи помещения, два склада на едро, 15 МПС, 21 лица. Констатирани са 3 административни нарушения по ЗАДС/Закон за акцизите и данъчните складове/. Съставени 3 акта по ЗАДС. Иззети акцизни стоки – 17 кутии цигари и 5 кг. тютюн.
        
 Регионален говорител на МВР:
      Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар