Бисквитки

петък, 6 декември 2013 г.

“Враца заслужава своя истински “Ботев”!

Заслужава един отбор, с който да се гордее! Идвам във Враца с цялото си уважение и респект, който имам към футболната история на града”. Това заяви на пресконференция при представянето си новият старши-треньор на “Ботев”-Враца Бойко Величков. Наставникът допълни, че ще се се опита да бъде максимално полезен за цялостното развитие на футболен клуб “Ботев”-Враца. Поставената от ръководството цел пред новия наставник е стабилизиране на отбора за да не трепери за своето оставане в групата. “Моята лична цел е извеждайки отбора на “Ботев” да спечеля всеки един мач”, категоричен бе Величков. Той допълни, че все още не е ясно, кои ще са помощниците му, както и кои ще са новите имена в отбора. “Относно селекцията и треньорския щаб имам пълен картбланш от ръководството. Решенията обаче няма да бъдат взети еднолично, а ще бъдат добре анализирани и премерени имайки предвид обстановката и ситуацията, в която се намира отборът. Все още не е уточнен треньорският щаб. Имам намерението да се намери необходимият баланс между хора като мен, които не са от Враца и местни специалисти”, съобщи Бойко Величков. Една от основните цели на треньора е врачани да се идентифицират с тима и да почувстват “Ботев” като свой отбор. Величков уточни, че във врачанския тим ще играят само най-добрите. “Шанс не се дава, шанс се заслужава. Ситуацията в “Ботев” не е цветуща в момента за да си правим експерименти. Който заслужава, той ще играе. На нас ни трябват резултати”, категоричен бе старши - треньорът. Величков съобщи, че е наясно, с кои футболисти в момента разполага отборът и ще проведе разговори с всеки един от тях. “Предполагам, че тяхното желание е да останат в отбора, моето до голяма степен е същото. Не казвам на 100%. Ясно е, че трябват и нови футболисти. Ще търся баланса между опита и младостта, защото бъдещето на българския футбол е в младите футболисти. Отделен е въпросът, колко са подготвени те за игра”, коментира специалистът.
Изпълнителният директор на “Ботев”-Враца Валери Цветанов съобщи, че клубното ръководство се е договорило почти по всички параметри с Бойко Величков и е въпрос на време да бъде подписан договор с треньора. “Все още не сме уточнили пръдолжителността на договора. Може да бъде за една година или за една плюс една година, но това са детайли, които ще изчистим в най-скоро време”, коментира Цветанов. Той допълни, че след края на есенния полусезон с врачанския тим по взаимно съгласие са се разделили четирима футболисти. Това са Владимир Байрев Симеон Мечев, Александър Киров и Николай Николов. Ръководството има договорка за разтрогване на договора и с Георги Павлов, но на този етап контрактът не е прекратен.
Подготовката на “Ботев” ще започне на 13 или 14 януари, като точната дата и часът на тренировката ще бъдат уточнени допълнително.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар