Бисквитки

петък, 29 ноември 2013 г.

ПРОЕКТ ЗА ДЕМОКРАТИЧНО ГРАЖДАНСТВО


ПАРТНЬОРСТВО НА ОБЩИНА ВРАЦА И АРАТ-КОРИТЕН, МЕЗДРА

OT 30.11.2013г до 07.12.2013 г. Във Враца ще се проведе Европейска седмица на демократичното гражданство по проект "Активен демократичен диалог за успешнo европейскo обществo с партньорството на Асоциация за развитие на алтернативен туризъм – Коритен, Мездра и Община Враца.  Проектът обединява 32-ма млади хора от четири общини и четири неправителствени организации от България, Италия, Португалия и Испания.
Основните задачи, свързани с проекта са насърчаване диалога между местната власт и младежките организации, развитие на гражданската активност, борба със социалната пасивност на младите хора в малките населени места и припознаване на доброволчеството като форма на изява.
Проектът обхваща няколко фази: планиране и подготовка, провеждане на форуми в партньорските страни и оценка на дейностите.  На дискусионните форуми са разработени предложения от младежите, които ще бъдат обсъдени на пленарно заседание, проведено в Европейска седмица на дейностите заедно с представители на общинския съвет, областния съвет и на националния парламент.  

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център за европейски младежки програми и  инициативи”. Финансирането на проекта е на стойност 27 692 евро.


МАРИЕЛА ГОРАНОВА – УПРАВИТЕЛ НА АРАТ –КОРИТЕН, МЕЗДРА

Няма коментари:

Публикуване на коментар