Бисквитки

неделя, 7 април 2013 г.

ПИСМО от Таня Тодорова – възмутен зрител на мача „Ботев“ – ЦСКА


На 6 април, заедно с една приятелка и с моето 3-годишно внуче бяхме зрители на мача между „Ботев“ и ЦСКА, който гледахме с голямо желание и надежда за победа на любимия отбор.

Какво се случи на входа при влизането ни на стадиона? Бяхме възмутени до дъното на душата си от поведението на жената, която проверяваше чантите ни на сектор А – десен вход. Нямаше никакви отличителни знаци за това, че е длъжностно лице и има право да ни проверява. Бутилките с минерална вода се изсипваха в чаши, което е крайно неудобно, вместо да се вземат само капачките – каквато е практиката навсякъде по света при подобни мероприятия. Тази жена не ни разреши внасянето на сгъваеми чадъри, въпреки че валеше много силен дъжд и ние станахме мокри до кости. Преди нас обаче явно беше пуснала хора с чадъри, защото на стадиона имаше доста отворени.

Поведението й бе нагло до безобразие, езикът й – циничен и невъзпитан, без каквото и да е уважение към зрителите, дали 4 лева, от които пари тя вероятно получава заплатата си. Дори се опита да принуди мъж с патерици да ги остави на входа и тогава да влезе – естествено, че той отказа, тъй като не можеше да се движи без тях.

Питам аз дали същата тази безпардонна жена така осторожно е проверила феновете на ЦСКА, които хвърляха бомбички на стадиона? Как така може да се внасят бомбички, а чадъри да не може? Ако в лицето на две 57-годишни жени и едно 3-годишно дете тя вижда потенциални футболни хулигани, които ще хвърлят бутилки и чадъри, просто за какво изобщо говорим?

Приветствам мерките за сигурност и стремежът към нормалното протичане на срещата, но това, което направи тази жена, на която не знам името, тъй като нямаше на гърдите си бадж, противоречи с всякакви етични норми на поведение спрямо гражданите, отишли с желание да гледат този великолепен мач.

Моля да й бъде потърсена отговорност от ръководството на ФК „Ботев“, тъй като, ако тя продължава да бъде пропусквател на входа, аз и много хора, които също коментираха поведението й, повече няма да посещаваме стадиона, което е жалко за отбора ни и за града.

С уважение:

Таня Тодорова – гр. Враца


Няма коментари:

Публикуване на коментар