Бисквитки

четвъртък, 11 април 2013 г.

Крими хроника

На 11.04.13г., след извършени ПСД - оглед и претърсване в местността „Голямо Краище”, в товарен автомобил „Форд Транзит” и във вилен имот са намерени и иззети 13 760 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Образувано е дознание.
В19:35 ч. в гр. Враца, кръстовището на бул.”М.Орозов” и ул.”Околчица”, в метален стълб катастрофирал лек автомобил ”Опел” управляван от Г.И./38г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача показала 3,2 промила.
В 22.00ч. на пътя с.Алтимир - с.Липница е спрян за проверка автомобил „УАЗ” без регистрационни табели. При проверката на автомобила е установено, че превозва дърва за огрев, които не били маркирани и без документ за произход. На водача- К.П./42г./ от село с.Галиче са съставени актове по ЗДвП и по Закона за горите.
Служители на РУП-Мездра са извършили претърсване в частен дом и прилежащите стопански постройки в гр.Мездра, ул.”Хр.Ботев”, собственост на Н.П./49г./, а ползван от сина му- Н.Н./25г./. Намерени и иззети са: преносим компютър, предмет на престъпление по воденото досъдебно производство, 3 пистолета и 48 патрона. Лицата нямат разрешение за притежаване на оръжията и боеприпасите. Работата по случая продължава.
В 21.35ч. в с.Крива бара е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Джета” управляван от Х.Х./50г./ от същото село. Пробата за алкохол е положителна- 2,56 промила. Образувано е дознание.
На 10.04.2013г., в РУП Оряхово е постъпил сигнал за кражба на плазмен телевизор „”LG” от частен дом в гр. Оряхово. След ОИМ е установено, че извършител на кражбата е Р.Н./24г./ от гр.Оряхово.
На 12.04.2013 год., в 04:15 ч. в с.Липница е извършена проверка на лек автомобил „Опел” управляван от М.К./32г./ от гр.Б.Слатина. Пробата за алкохол е положителна- 0,94 промила алкохол.
Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев


Няма коментари:

Публикуване на коментар