Бисквитки

сряда, 10 април 2013 г.

Л И С Т А На Шести Многомандатен избирателен район – Враца Коалиция за България


  1. ЯНАКИ СТОИЛОВ
Роден на 8 септември 1958 година в град Велико Търново. От детска възраст, после като юноша и младеж всяка година прекарва значително време във Враца, където са живели неговите баба и дядо.
Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Сега е доцент, доктор по право и преподава теория на държавата и политология в същия университет. Автор е на книгата „Държавната власт” и на редица други научни публикации в областта на правната теория.
Народен представител в няколко парламента, включително във Великото Народно събрание. Един от авторите на Конституцията на Република България. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по правни въпроси, в 41-то НС – член на тази комисия и основен представител в делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
Заместник-председател на Националния съвет на БСП с активна роля в изработването и приемането на Политическата рамка за участието на БСП в парламентарни избори 2013 – „Радикална промяна за демократична и социална България”; на предизборната платформа – „Промяна за достоен живот в България” и на ангажиментите, които БСП поема в предстоящите избори.
Женен, с дъщеря на 10 години.
Има влечение към спорта и музиката.

  1. МИНЧО МИНЧЕВ

-Локомотивен машинист – 15 години . Поет , писател , член на Съюза на българските писатели , носител на национални награди , автор на осем книги Създател на в-к „ Нова Зора” преди 23 години, около който се създава голям интелектуален кръг - акад. Николай Хайтов , акад. Васил Гюзелев, проф. Бончо Асенов, проф. Николай Генчев , ст.н.с. Румен Воденичаров. Председател на политическа партия „ Нова Зора”. Неговото верую е „ За нас България е всичко и е над всичко”. Да живее Отечеството!

  1. ЦВЕТЕЛИНА ДАМЯНОВСКА

  • Родена в град Враца през 1977 г.
Завършва висше икономическо образование в УНСС –София и висше юридическо образование специалност „ Право”. Била е директор на Български пощи – Враца.
Председател на Общинския съвет на БСП- Враца и заместник председател на Областния съвет на БСП – Враца.
Член на Националния съвет на жените – социалистки за паритет и солидарност в БСП.
Заместник председател на Общински съвет – Враца.
Съдебен заседател по наказателно право в Окръжен съд – Враца.
Омъжена с едно дете- син.

  1. МАРИЙКА КОЛАРОВА

-Родена в с. Остров, област Враца . Живее в град Козлодуй . Завършва висше образование „ Магистър” по френска филология във ВТУ” Св.Св. Кирил и Методий”. Директор на СОУ”Св.св.Кирил и Методий „ гр. Козлодуй. Двукратен носител на отличие „ Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката . Кавалер на ордена на академичните палми на Република Франция. Член на Европейската асоциация на администраторите в областта на образованието. Член на сдружението на жените социалистки в община Козлодуй. Общински съветник от листата на БСП – Козлодуй. Омъжена с две деца.

  1. ТАНЯ НАЙДЕНОВА – юрист

-Родена в село Добруша, община Криводол. Завършва Английска гимназия в София . Завършва право в Московския държавен университет „ Ломоносов” със специализация – Международно право. Управител на Фондация „ Слънце за децата ни”. Адвокат и член на Софийската адвокатска колегия. Член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП – София. Член на Бюрото на НС на обединението на жените социалистки и Председател на Обединението на жените в БСП – София. 2003 – 2011 г – общински съветник от БСП – София. Заместник председател на Комитета по Европейските въпроси в сферата на различни Европейски програми.

  1. проф. НИНО НИНОВ

  • Роден през 1946 г. в с. Ракево , Врачанска област.
Ректор на Лесотехнически университет от 2003 – 2011 г, преподавател по Ловно стопанство . Д-р на Селскостопанските науки , Председател на Съюза на ловците и риболовците в България до 2000 г. , експерт по оценка на ловни трофей на Международен съвет за запазване на дивеча и Президент на Комисията „ Изложби и трофей” към Световната ловна организация до 2010 г.


  1. СИЛВИЯ ЧОРБАДЖИЙСКА - ПЪРВАНОВСКА
- Магистър по психология. Председател на Обединението на жените в БСП община Бяла Слатина. Зам. председател на Младежката организация на БСП в община Бяла Слатина , член на Областния съвет на БСП – Враца. Член на НС на БСП .Работи в община Враца. Директор Дирекция „ Здравеопазване, социални и младежки дейности”. Омъжена с едно дете.


  1. ПЕТЪР ЦВЕТКОВСКИ

Роден в с. Борован през 1953 г. Завършил висше образование - Магистър по финанси и икономика.
Многомандатен кмет на Община Борован. Финансов контрольор на Община Бяла Слатина. Заместник председател на Областния съвет на БСП - Враца.


  1. ЛЮБЕН ЦВЕТАНОВ ВИДЕНОВ

-Роден през 1947 г. Завършва ВСШ” Георги Димитров” към МВР – София и СУ” Климент Охридски” – специалност „Право”. Специализира застраховане в УНСС и преподавател по застрахователно право .Има компетенции в областта на МВР, външните отношения и социалната политика. Владее руски, гръцки и английски езици.



  1. ПЕТКО ТОДОРОВ

-На 30 години. Живее в Бяла Слатина . Магистър по банков мениджмънт и в момента учи Политология в СУ „Климент охридски”. Експерт в областта на административното и информационно обслужване. Председател на МО в БСП – Бяла Слатина и член на Областния съвет на БСП – Враца.

  1. РАДОСЛАВ СТОЙКОВ

-Роден в село Хайредин през 1951г. Завършил е Военна академия Георги Сава Раковски” и ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” – Магистър публична администрация. Бил е служител в международния фонд по разоръжаване. Офциер от резерва.
Кмет на Община Хайредин. Понастоящем - Председател на Общински съвет на БСП – Хайредин и Общински съветник и член на Областния съвет на БСП – Враца.


  1. ВЛАДИСЛАВА ДИМИТРОВА

-Родена през 1979 г в гр. София. Магистър по мениджмънт на социалните дейности . Живее и работи в град Мездра. Работила е в Дом за деца и младежи с умствена изостаналост, а сега Управител на Дом за стари хора – гр. Мездра. Омъжена с 2 деца.



1 коментар:

  1. Минчо Машиниста известен и като доносника на ДС Арабаджиев (а сред бившите си колеги локомотивни машинисти и с един доста звучен прякор). Веруюто му е "За пари съм готов на всичко".

    ОтговорИзтриване