Бисквитки

понеделник, 8 април 2013 г.

Да изчистим България за един ден

И тази година Областна администрация – Враца се включи сред първите, които подкрепиха инициативата на бТВ Медия Груп „Да изчистим България за един ден“ и отново ще бъде партньор на телевизията и координатор на кампанията за нашата област. Информационните срещи с екипа на медията стартираха от Враца, като признание за чудесните резултати, които успяхме да постигнем в миналогодишната кампания. На проведеното на 28.03.2013 г. заседание на Областната комисия по екология и опазване на околната среда беше подробно обсъдена и подготовката за провеждането на почистването през 2013г.
До средата на м. март в щаба на организаторите от бТВ са постъпили заявки за подпомагане на кампанията от фирми и организации, които ще осигурят 58 000 чувала и 71000 ръкавици, а медията е подготвила 500 банера. Всичко това ще се изпрати директно на общините, като водещия принцип за разпределяне е миналогодишната активност и доброволците, които са се включили в почистването.
ПУДООС /Предприятие за управление на дейности по опазване на околната среда/ е определило за нашата област 1500 бр. чували и 2000 бр. ръкавици, които вече пристигнаха и са разпределени за общините във Врачанска област.
Очаква се до 10.04. да пристигнат и ваучерите за гориво, които Предприятието ще отпусне на база отчетена активност и резултати в съответната община през 2012 г. Средствата са само за закупуване на гориво за извозване на събраните отпадъци, които са останали неприбрани в дните 21, 22 април. За кампанията тази година за ваучери са предвидени 72 000 лева за цялата страна.
Като партньор в кампанията, МОСВ е осигурило свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за всички транспортни средства, които се включват в инициативата. За област Враца доброволците, които ще почистват маркирани от тях или групата в която са се включили терени, извън посочените от общините, могат да извозват в РДНО Враца, РДНО Оряхово и общинското депо но община Роман.
Терените за почистване, които всяка община е определила ще бъдат оповестени чрез сайтовете на съответната община и местни медии. Допълнителна информация за терени маркирани от доброволци може да се намери на сайта на кампаниятаhttp://www.btv.bg/da-izchistim/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар