Бисквитки

вторник, 4 октомври 2011 г.

Гръцка делегация посети АЕЦ "Козлодуй"


Днес, 4 октомври, на посещение в АЕЦ “Козлодуй” бе делегация на Комисията за атомна енергия на Гърция. Делегацията бе водена от председателя на Комисията Христос Хаусиадас и включваше Костас Потириадис – началник на отдел “Радиационен мониторинг на околната среда” и ръководител на офиса за изследователски реактори, и Василики Тафили от отдела за международно сътрудничество и връзки с обществеността. Гостите бяха придружавани от Сергей Цочев, председател на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), Борислав Станимиров, заместник-председател на АЯР, и Александър Рогачев, директор на дирекция “Международно сътрудничество и европейска интеграция” в АЯР.
По време на срещата с ръководния екип на АЕЦ “Козлодуй” представителите на гръцкия регулиращ орган бяха запознати с актуалното състояние, с изпълнението на стрес тестовете и с перспективите за развитие на централата. Христос Хаусиадас подчерта, че той и колегите му са впечатлени от усилията и мерките за осигуряване на безопасността в българската атомна централа.
В рамките на програмата си гръцката делегация посети Пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 и машинната и командната зала на 5 енергоблок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар