Бисквитки

неделя, 2 октомври 2011 г.

Закрит бе автомоделният шампионат


Председателя на родната ни федерация по автомоделни спортове и депутат от Народното събрание д-р Янко Здравков закри в неделя Държавния шампионат по автомоделизъм и връчи хиляда лева на врачанските автомоделисти Дамян Петров и Мартин Дамянов за участие в купа „Европа” по автомоделизъм, което ще се проведе на 14-16 октомври в турския град Бурса.
В събота 28 състезатели от 9 отбора се впуснаха в последния кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми модели с двигатели с вътрешно горене. Пилотите направиха по четири квалификации по седем минути в класовете „Нитро с пулстартер”, „Нитро”, „Формула 2” и „Формула 5”.
В края на съботния ден организаторите предвидиха 20-сет минутен финал в клас „ Нитро с пулстартер” в който над всички бе врачанския пилот Росен Ралчовски, който навъртя 48 обиколки, следван от достойната му съперничка и съотборничка Цветелина Генчева с 45 обиколки, а трети завърши Калоян Кокошаров от „ Ориндж-тим” София с 25 обиколки.
В клас „Нитро” победи 15-сет годишния състезател от „Стелди R” Кристиян Вражилов София със 142 обиколки, пред седемгодишния Васко Василев от „Хоби Дик” София със 108 обиколки и Кристиян Крумов от СТМК Враца със 78 обиколки, след като в последните десет минути врачанския пилот не кара поради повреда в управляващите машинки. Втория врачански пилот Росен Ралчовски получи повреда в двигателя още в първите минути и остана пети с 9 обиколки. Шефа на софийския „ Ориндж-тим” Калин Кокошаров кара най-стабилно и победи в кралския клас „Формула 2” като за 45 минути постигна резултат от 167 обиколки, следван на 1 обиколка-166 от Кристиян Вражилов, врачанския майстор Дамян Петров остана трети на четири хилядни от Вражилив, като двамата сътвориха невиждано по рода си 15 минутно шоу в края на гонката в изключителна коректна борба по трасето. В същия клас врачанския пилот Генко Базитов водеше до 20 минута, но след повреда остана четвърти с 92 обиколки, Мартин Дамянов също с повреда е пети с 89 обиколки, а Кристиян Крумов дебютира в този клас със шесто време от 61 обиколки.
В последния клас „Формула 5” победи варненския пилот Николай Петров, който за 30 минути измина 84 обиколки, следван от съотборника си Светослав Янакиев със 81 обиколки, а врачанския майстор на волана Дамян Петров с множество проблеми по модела се добра до третото място със 76 обиколки.
На победителите бяха връчени Купи, медали и грамоти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар