Бисквитки

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Николай Иванов се срещна със земеделски производители


На срещата независимият кандидат за кмет на Враца пое ангажимента общината да се превърне в действен партньор на местното производство
Независимият кандидат за кмет на Враца инж. Николай Иванов представи на земеделски производители, млеко и месо преработватели плана си за административно и техническо подпомагане на техния бранш.
На работната среща инж. Иванов пое ангажимент пред хората, заети в производството и преработката на хранителни продукти, да им съдейства в пълна степен – с въвеждането на бързо и преференциално административно обслужване и с ремонта и поддръжката на общинската инфраструктура около търговските и производствените им обекти.
Независимият кандидат изрази убеждението си че развитието на местното производство, ще бъде условие за устойчиво справяне с безработицата в общината и за тази цел той е готов да съдейства с търсенето на нови пазари, както в съдедните области, така и в чужбина.
Друг основен проблем, засягащ земеделските производители и преработватели, е сложната и времеемка процедура по кандидатстването за европейски субсидии. Обезкуражаването на бранша би могло да се преодолее с обособяването на специално звено в администрацията, което безвъзмездно да подкрепя сектора при изготвянето на проекти.
На срещата, провела се в конферентната зала на Търговско-промишлената палата, подкрепата си за Николай Иванов заявиха производители и преработватели, инвестирали през последните години над 30 милиона лв. в община Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар