Бисквитки

неделя, 2 октомври 2011 г.

Николай Иванов: Ще направим общинска програма за грижа за хората с увреждания


Независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов се срещна с хора с увреждания, пенсионери и офицери и сержанти от запаса по тяхна покана. При разговорите стана ясно, че най-острият проблем на хората с увреждания е, че държавата не отпуска достатъчно места за лични асистенти, от които гражданите със здравословни проблеми се нуждаят.
“Този проблем може да бъде решен. Ще направим програма за грижа за хората с увреждания, която ще бъде финансирана от общината. Така ще осигурим помощ на хората, които имат нужда от нея, а остават извън списъците по различните държавни програми, заради критериите за одобрение на получателите на услугата. В моя опит като кмет това вече съм правил” – ангажира се инж. Николай Иванов.
Срещата с пенсионерите бе в навечерието на Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври. “Благодаря ви за поканата днес и за подкрепата в предстоящите избори. Приемам я с почит и отговорност. Това, което ме възхищава у вас е, че сте хора на действието и честта – винаги сте работили за благото на обществото ни и сте посветили най-силните си години на Враца и региона. Вашият житейски и професионален опит могат да бъдат от полза за града. Затова винаги съм готов да приема градивните ви идеи” - сподели той. Според Николай Иванов, сега е времето общината да се отблагодари на всички пенсионери за всеотдайния им труд и да засили финансовата подкрепа за пенсионерските клубове, които са сред местата за социални контакти.
От своя страна пенсионери, инвалиди и запасни офицери потвърдиха подкрепата си за Николай Иванов на предстоящите избори. „Избрахме ви, защото имате успешен управленски опит и възможност да промените града към добро”, заявиха техни представители.
Зад кандидатурата на Николай Иванов за кмет на Враца са „Съюз на пенсионерите – 2004”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса- резерва, Отечествен съюз и още близо 10 партии и организации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар