Бисквитки

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

ЦИК прави работна среща във Враца

Венцислав Караджов, Иванка Грозева и Валентин Бойкинов са представителите на ЦИК, които ще участват в работна среща във Враца с представители на ОИК-овете, общинските и областна администрации, Пожарна безопасност, МВР, ГРАО, ЕСГРАОН, секретарите на общинските администрации и представители на дружество „Информационно обслужване“ АД – клон Враца. Срещата ще се порведе на 7 октомври в 14 часа в зала - VІ етаж в администрацията. Целта й е обсъждане организацията и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Републиката и кметове и общински съветници по места.

Към момента Областна администрация е изпълнила всичките си задължения по обезпечаване на изборите досега. Докарани и раздадени на всяка една от десетте общини са общо 340 допълнителни урни. Те са необходими за двойния вот. Във всяка секция ще има по две урни. В едната ще се пускат бюлетините за президент, а в другата - за кмет и общински съветници.

Областна администрация предостави образци на бюлетини на всяка една ОИК, които вече са утвърдени и предстои отпечатването им. Областна администрация е раздала на общините и бланките за удостоверенията за гласуване на друго място и за гласуване на определено място. Заедно с тези удостоверения общините са получили и регистрите за вписването им. Удостоверенията се издават само за президентския вот.

За област Враца ще бъдат отпечатани общо около 460 000 бюлетини за първия тур.



Няма коментари:

Публикуване на коментар