Бисквитки

сряда, 5 октомври 2011 г.

Николай Иванов пое конкретни ангажименти пред учители


Правомощията на кмета в областта на образованието дават възможност за по-качествено преподаване.

По случай Световния ден на учителя независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов се срещна с директори и преподаватели от училища и детски градини. На разговора бяха обсъдени възможностите за създаване на условия за подобряване на образователния процес на територията на общината.
Образованието трябва да бъде основен приоритет, както на централната, така и на местната власт и правилното взимодействие между тях е в интерес на цялото общество, заяви инж. Иванов. Участвалите в срещата се обединиха около мнението, че в работата си бъдещият кмет трябва да акцентира върху благоустрояването на дворовете на детските градини и съобразяването с европейските изисквания за безопасност на детските площадки, техническа подкрепа за училищата при кандидатстването по различни проекти и диалога със синдиката на учителите.  
На срещата бе обсъден и въпросът за сигурността на училищата и детските градини. Вече е налична и нормативната уредба, позволяваща създаването на общинска полиция, която би решила проблема с взломовете в сградите на образователните институции, изтъкна Николай Иванов и се ангажира да работи за обособяването на такова звено.
Редом с това той пое задачата, при спечелване на изборите, да предложи на бъдещия Общински съвет да се увеличи общинското участие в месечната издръжка на едно дете в детските градини и по този начин по-лесно да бъдат въведени новите изисквания за здравословно хранене на децата.
Инж. Николай Иванов благодари на педагозите за всеотдайността, търпението и отговорността, с които подхождат към своята работа и изрази надеждата си догодина те наистина да почувстват 5 октомври като свой професионален празник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар