Бисквитки

петък, 30 септември 2011 г.

Петя Аврамова: Инвестициите в инфраструктурата ще осигурят работа за врачани


„Чувствам се близка с вас, работили сме заедно не само в последните 2 години“, започна представянето на програмата си за управление в сферата на инфраструктурата пред представители на строителния бранш Петя Аврамова. На срещата присъстваха и областния управител Пепа Владимирова, депутатът Николай Коцев, директорът на РДНСК Враца Николай Йорданов и инж. Борислав Стоев, които са кандидати за общински съветници от ГЕРБ.
„Не обичам да говоря много, предпочитам делата ми да говорят“, каза Пепа Владимирова. Тя отново напомни, че миналата сряда на заседание на Министерски съвет се взе решение за стартиране на ремонтни дейности на Е 79 в отсечката между сградата на НАП-Враца до завод "Химко". „Имаме уверение, че най-късно през май 2012 ще започне и ремонтът на Е 79 Мездра – Ботевград“, допълни Пепа Владимирова.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца инж. Петя Аврамова започна представянето си с отчет за изпълнените в община Враца проекти в последните 4 години – изпълненият голям проект на стойност 6 млн. лева за модернизацията на училищната база на територията на Враца, близо 4 млн. лева е стойността на проектите за изграждане на спортни площадки към врачанските училища, за над половин милион лева са обновени дома за деца, лишени от родителски грижи „Асен Златаров“ и центъра за възрастни хора с увреждания Зорница. Отчетени бяха и ремонти на пътна инфраструктура и тротоари в града и в селата от общината за 5,5 млн. лева, както и инвестиции в спортни бази за над 700 000 лв. „Във времена на криза привличането на европейски или национални средства по проекти е единственият начин, не само да подобрим техническата и социална инфраструктурата на Враца, но и да влязат свежи ресурси в местния бизнес. Това е един от начините да намерим работа за повече хора и да повишим доходите на врачани“, обърна се Петя Аврамова към събралите се представители на строителния бранш. В последните 2 години община Враца спечели няколко големи проекта, чиято реализация се извършва в момента или предстои, каза още кандидатът на ГЕРБ. Това са Водният цикъл за 136 млн. лева, изграждане на нова клетка и сепарираща инсталация за депото за 7 млн. лева, проекти за укрепване на свлачища и за превенция от наводнения за над 2 млн. лева, изграждането на атракционен парк на хижа Леденика за 6 млн. лева и други. „Надявам се голяма част от дейностите по тези проекти да бъдат изпълнявани от врачански фирми, както е било и досега“, добави инж. Петя Аврамова.
Кандидатът на ГЕРБ представи и бъдещите си приоритети – осигуряване на финансиране за идеен проект за парк в ж.к. Дъбника, изграждане на покрит общински пазар на бул. ”Никола Войводов”, саниране на общински сгради със финансиране на ОП Регионално развитие, изработка на електронен подземен кадастър, разширяване на мрежата от паркоместа на територията на Враца и изграждане на гаражни клетки, разширение на тролейбусната мрежа и обновяване на тролейбусния парк, с възможностите на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г.
В последвалата дискусия строителите във Враца се обединиха около мнението на председателя на Строителната камара Тодор Топалски, че в последните години община Враца е един от най-големите инвеститори за бранша. Всеобщото мнение на строителите е, че има прозрачност и чуваемост в работата на общината, но е необходимо да бъдат привлечени още големи инвеститори. „Не сме върнали нито една компания, която е проявила интерес или е отправила запитване към Враца“, каза Петя Аврамова. „Обръщам се и към вас, вие имате много контакти, нека да обединим усилията си и да популяризираме възможностите за бизнес в общината ни. От нас ще получите 100% съдействие“, завърши тя. Петя Аврамова обясни и идеята си за създаване на електронен регистър на общински и частни имотите в Промишлената зона на Враца, които да бъдат предлагани на инвеститори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар