Бисквитки

четвъртък, 29 септември 2011 г.

Наградиха млади художници


Днес в Регионален исторически музей Враца бяха наградени участниците в VІІ Национален пленер по графика и живопис Врачанска есен 2011г. Специален гост на събитието, което се провежда за седми път под патронажа на кмета на Община Враца беше временно изпълняващия длъжността кмет на Община Враца Ани Василева. Тя връчи специалната награда на Кмета на Община Враца за най-автентично пресъздаване на атмосферата на град Враца на Цветомила Йорданова от СОУ „Отец Паисий” – Враца. Г-жа Василева поздрави всички участници в конкурса и им пожела бъдещи успехи. Жури в състав председател старши преподавател Страхил Ненов и членове гл. асистент Владимир Аврамов и Красимир Данов извършиха журирането на 46 бр. пленерни работи на всички участници в конкурса. Присъдени бяха следните награди:
В категория „Графика” IX –X клас първа и трета награда не бяха присъдени. Втора награда спечели Веско Весков от СОУ „Отец Паисий” – Враца.
В категория „Графика” IX – XII клас първа награда получи Анжела Дубровска , СОУ „Възраждане” – Русе, втора – Александра Баракова , СОУ „Възраждане” – Русе, а трета наградена беше връчена на Михаела Ивова от СОУ „Отец Паисий” – Враца.
В категория „Живопис” – VIII – X клас първа награда беше присъдена на Габриела Кънева от II СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище, втора награда получи Лорета Любенова от Гимназия „Неофит Рилски” – Търговище. Третото място беше спечелено то Деница Димитрова от СОУ „Васил Левски” гр. Елин Пелин.
Две първи награди присъди журито в категорията „Живопис” XI – XII клас – на Момчил Кирилов от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Видин и на Виктория Димитрова от СОУ „Отец Паисий” – Враца. Втората награда беше спечелена от Даниела Йовова от II СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище , а трета – от Петър Петров от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Видин.
Национален конкурс-пленер "Врачанска есен" се провежда се ежегодно в края на септември .Участници в пленера са ученици от VІІІ до ХІІ клас на училищата с профилирани паралелки по изобразително изкуство. От 2007 год. е включен в Програмата за защита на деца с изявени дарби. Конкурса има за цел да предостави възможност на ученици от профилирани паралелки по изобразително изкуство от страната за творческа изява, да осигури условия за ползотворни творчески контакти и обмяна на добър опит в областта на профилираното обучение по изобразително изкуство, да стимулира на творческата активност на учениците и задълбочаване на творческите им търсения, както и да запознае гостите от страната с природните и историческите забележителности на град Враца и областта.
В тазгодишното издание на пленера участие взеха ученици от градовете Русе, Враца Търговище, Кюстендил, Елин Пелин и Видин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар