Бисквитки

вторник, 27 септември 2011 г.

Николай Иванов се срещна с представители на туристическия бранш


Основната пречка пред развитието на туризма в общината е липсата на диалог с общинската управа.
По повод Световния ден на туризма независимият кандидат за кмет на Враца инж. Николай Иванов обсъди проблемите на сектора в общината на работна среща с хотелиери, ресторантьори и представители на правителствени организации. На дискусията, провела се в хотел Хемус, основната теза бе, че без ясна програма за развитие на туризма и диалог с местната власт, няма как Враца да се превърне в предпочитана дестинация.
Друга пречка пред развитието на туризма в района според запознатите е липсата на териториално устройствена схема на Врачанския балкан, която е пътят към външните инвестиции в сектора.
Сериозен проблем като цяло се явява също лошото състояние на пътната настилка в града и изграждането на ВиК инфраструктура във Врачанския балкан. Проблем, възникващ пред всички хотелиери в момента е и направата на локални пречиствателни съоръжения, за което се изискват сериозни инвестиции.
На срещата инж. Иванов пое ангажимента да работи съвместно с всички загрижени за състоянието на туризма във Враца. За целта Консултативния съвет по туризъм в общината би трябвало да възстанови дейността си и да се превърне в постоянно работещ инструмент за водене на диалог с представителите на гражданския и частния сектор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар