Бисквитки

четвъртък, 29 септември 2011 г.

Генерал Стаменов посети археологическите находки край «Вратцата»


Кандидатът за кмет на община Враца ген. Валери Стаменов, издигната от КП „ВМРО-Българско национално движение – Движение за европейска интеграция” и кандидатите за общински съветници Красимир Богданов и инж. Иван Младенов се срещнаха с ръководителите на археологическия екип в местността „Градището” край прохода „Вратцата”. Ст. н. с. Нарцис Торбов и Александра Петрова запознаха присъстващите с последните научни открития, сред които се отличава, изключително добре запазената раннохристиянска църква. Ген. Стаменов подчерта важността на тези открития, не само за изясняване миналото на нашия град, но и за популяризиране името на Враца в страната и чужбина.
На последното заседание на Общинският съвет, именно по предложение на съветниците от ВМРО, бюджетът на общината беше коригиран и бяха отпуснати допълнителни средства за научна дейност на Регионалният исторически музей във Враца.
По рано през деня, Валери Стаменов, Кирил Илиев и кандидатите за общински съветници се срещнаха с жителите на с. Лютаджик.
Вечерта генералът се поклони пред таланта на Лили Иванова. Концертът се състоя на 29 септември в залата на Драматично-кулкления театър и привлвче вниманието на стотици врачани. Лили Иванова изпълни обичани песни от своя репертоар.
Цветя от генерала бяха поднесени на примата на българската естрада, сред овациите на присъстващите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар