Бисквитки

понеделник, 4 юли 2011 г.

Стартира кампания „Ти пишеш Европейска история”

Център Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата - Враца стартира Кампания „Ти пишеш Европейска история”. Целта на Кампанията е, придобивайки медийни компетентности и познания за правата на гражданите на ЕС, ученици от 9 до 13 годишна възраст и учители от Северозападна България, да регистрират в публичното пространство промените, които са настъпили в нашето общество след влизането ни в Европейския съюз по отношение на нашето ежедневие. Как и защо станахме членове на Европейския съюз? Как е изглеждало ежедневието на моето семейство, улица, град, държава преди и как изглежда сега? Какви проблеми са имали хората преди и какви проблеми имат сега?
На 5 юли 2011 във Враца, в Конферентната зала на ТПП-Враца от 9.00 до 17.00 часа и на 07.юни 2011 в гр. Монтана, обучителна зала на АРР и БЦ Монтана, от 9.00 до 17.00 часа, ще бъдат проведени обучения на тема „ Научи-направи-публикувай” на екипите от ученици и учители от двата областни града. Обучението във Видин ще бъде проведено през м.септември 2011 .
По време на Кампанията „Ти пишеш Европейска история” ще бъде обявен мултимедиен конкурс „Ти пишеш европейска история на своя роден край”, при който се очаква учениците под ръководството на своите учители да станат репортери-доброволци и да дадат своя принос по темата.
В края на Кампанията най-добрите индивидуални и лични истории ще бъдат обобщени в една голяма история за съответния регион и резултатите от конкурса ще бъдат публично представени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар