Бисквитки

вторник, 5 юли 2011 г.

59 аптеки ще отпускат лекарства, плащани от Здравната каса

Районната здравноосигурителна каса във Враца финализира сключването на договори с аптеките от областта за отпускането на лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели през 2011 г. През тази година от кандидатстващите за сключване на договор с РЗОК 61 аптеки, 59 са изпълнили изискванията на НЗОК като са представили необходимите документи и са сключили индивидуални договори с РЗОК-Враца. За сравнение през 2010 г. аптеките, работещи по договор с РЗОК са били 66. Договарянето премина по предварително обявени за целта покана и изготвен график за подаване на документите и сключване на договорите.
59-те аптеки, сключили договори за отпускане на частично или напълно заплатени от здравната каса лекарства са разположени в 9 от 10-те общини на област Враца, като най-голям е техният брой в община Враца – 36. Договорите на всички търговци на дребно на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели влизат в сила от 1 юли 2011 г.
Директорът на РЗОК има право да сключи договори и след обявената процедура с нови кандидати - притежатели на разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти при условие, че аптеката отговаря на общите условия и изисквания на НЗОК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар