Бисквитки

петък, 8 юли 2011 г.

Гневно писмо пишат от БКС Враца

ДО
Г-Н КМЕТА
НА ОБЩИНА – ВРАЦА
ГР. ВРАЦА

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР. ВРАЦА

ДО
ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ
ГР. ВРАЦА

ДО
Г-Н УПРАВИТЕЛЯ
НА „БКС-ВРАЦА” ЕООД

ДО
ФНС ДУО - КНСБ
ГР. СОФИЯ

ДО
КТ „ПОДКРЕПА”
ГР. СОФИЯ

ДО
ВСИЧКИ МЕСТНИ МЕДИЙ
И ФИЛИАЛИ НА ЦЕНТРАЛНИТЕ МЕДИЙ
НА ГР. ВРАЦА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ШАХОВ,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО НИКОЛОВА,
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Уведомяваме Ви, че до средата на м.юли 2011 г. договорите сключени между „БКС - Враца” ЕООД и Община Враца за почистване, озеленяване, сметоизвозване и поддръжка на пътната инфраструктура изтичат.
Ръководствата на синдикалните организации с тревога се обръщат към Вас, че до момента няма договаряне за бъдещата работа на фирмата. Във фирмата работят над 250 човека.

НАШЕТО ПИТАНЕ Е:

Какви са намеренията на Общинската администрация за обезпечаване на фирмата и осигуряване прехраната на работниците и служителите?

Настояваме за спешен отговор до изтичане крайния срок на договора, тъй като е налице огромно социално напрежение във фирмата, работниците се тревожат от факта да не се ликвидира фирмата и да останат на улицата.
Настояваме също така да ни се даде отговор за бъдещето на фирмата и дейностите, които „БКС-Враца” ЕООД извършва.
Приемете настоящето запитване, като израз на воля за добри взаимоотношения в интерес на работещите в „БКС-Враца” ЕООД и жителите на цялата Община.
Изхождайки от натрупаното огромно социално напрежение във фирмата сме длъжни да Ви уведомим, че ако не получим отговор до определения срок за бъдещето и дейността извършвана от „БКС-Враца” ЕООД или за фактическото ликвидиране на фирмата, което ще доведе до лишаване на работещите от тяхната прехрана, то ще бъдем принудени да предприемем всички законни мерки предвидени в закона за уреждане на колективните трудови спорове, включително и безсрочна ефективна стачка за защита на интересите на трудещите се.



КНСБ КТ „ПОДКРЕПА”
ПРИ „БКС-ВРАЦА” ЕООД ПРИ „БКС-ВРАЦА” ЕООД

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПРЕДСЕДАТЕЛ:
/Цв. Горанов/ /Ал. Ангелов/

СЕКРЕТАР: СЕКРЕТАР:
/Н. Вълчева/ /С. Първанова/

Няма коментари:

Публикуване на коментар