Бисквитки

събота, 9 юли 2011 г.

Община Мездра отново организира студентска бригада


И това лято Община Мездра организира единствената по рода си у нас студентска бригада. Тя ще се проведе от 18 юли до средата на месец август. Възпитаниците на Алма Матер отново ще бъдат ангажирани в благоустрояването на гр. Мездра и на съставните села от общината.
Кандидатите, изявили желание да се включат в кампанията, са 74-ма – 45 младежи и 29 девойки. 12 от тях са от с. Зверино. Както и досега, бъдещите висшисти ще бъдат зачислени на работа към ОбП „Чистота”.
Младите хора ще се трудят на шест инфраструктурни обекти в гр. Мездра: надливане на бордюри и полагане на тротоарна настилка по ул. „Ст. Караджа”; производство на бетонови изделия (тротоарни плочи, градински и улични бордюри); „изкърпване” на вътрешноквартални улици; полагане на хоризонтална пътна маркировка и боядисване на електрически стълбове; продължаване на пешеходната алея по ул. „Ал. Стамболийски” в западна посока (в участъка между „Топливо” и „четворката”); благоустрояване на междублоковото пространство при „Химиците” (направа на детска площадка и оформяне на улички) и доизграждане (насипване на банкета) на бетонираните наскоро две улици в кв. „Принчовец”.
В с. Зверино студентите ще пребоядисат двата въжени моста (леси) над р. Искър и трите масивни моста над р. Златица, както и парапетите и оградните съоръжения покрай ж. п. линията София – Мездра; ще почистват тротоари от трева и храстовидни дървета; ще построят подпорна стена на ул. „Хр. Ботев”; ще извършат частичен ремонт на площадчето пред НЧ „Факел – 1926” и на други тротоарни площи.
Община Мездра организира летни студентски бригади от 2001 г. В досегашните 10 издания на тази алтернативна форма за трудова заетост са обхванати 1 145 бъдещите магистрати и бакалаври.

Мирослав Гетов – в. „Мездра XXI век”

Няма коментари:

Публикуване на коментар