Бисквитки

събота, 28 май 2011 г.

Ботев” Враца вече е в елита, „Левски” иска Райков


Отборът спечели три точки на стадиона в Симитли и вече е шампион на Западната „Б’ група. Тимът на Сашо Ангелов показа невероятен характер и въпреки че остана с 10 души успя да стигна до трите точки, съобщи сайтът futbol24.com
Срещата започна отлично за гостите от Враца и в 16-ата минута те излязоха напред в резултата. Ценовски с външен фалц откри резултата за Ботев, след като преди това бранител на домакините сгреши, топката му бе отнета и подадена към Ценовски, който бе точен.
В 20-ата минута Караканов стреля опасно от пряк свободен удар. Пет минути по-късно последва нова опасност пред вратата на гостите, но удар от няколко метра на нападател на домакините излезе в аут. В 33-ата минута след грешка на Антов, домакините стигнаха до гол чрез Атанас Николов - 1:1. В следващата атака на Септември, вратарят Цанков излезе извън наказателното поле и игра с ръка. Съдията не се поколеба и го изгони. В игра за гостите се появи резервният вратар Цветковски, който замени Ники Николов. Въпреки че останаха с човек по-малко врачани изтърваха най-чистото положение до края на първата част, като Коконов от няколко метра не намери целта.
През втората част гостите показаха невероятен дух и стигнаха до победата. Тимът на Сашо Ангелов се бранеше изключително организирано, а в 84-ата минута най-проспериращият футболист на гостите през сезона Симеон Райков донесе победа след хубав индивидуален пробив - 1:2. В самия край резервата Христов пропусна да вкара трети гол.
Така или иначе дългото чакане е в историята и Враца отново е част от елита на българския футбол.
Резултати от 31-вия кръг в Западната Б група:
Малеш (Микрево) - Пирин (Гоце Делчев) - 3:0
Септември (Симитли) - Ботев (Враца) - 1:2
Ботев (Криводол) - Етър (Велико Търново) - 0:2
Чавдар (Етрополе) - Вихрен (Сандански) - 2:1
Чавдар (Бяла Слатина) - Банско - 3:0
Спортист (Своге) – почива
Вчера стана известно, че Левски взима талант с убийствена левачка и странна кариера от „Ботев” Враца
„Левски” е на път да привлече младия нападател на Ботев Враца Симеон Райков, научи Гонг. Лявото крило минава за един от големите таланти на пловдивския футбол, откъдето стартира неговата кариера. Контузия на коляното и лошо стечение на обстоятелствата пречат на играча да пробие в големия футбол.
Райков, който е роден през 1989 година, направи силен сезон под ръководството на Сашо Ангелов в „Ботев” и помогна на тима от Враца да влезе в елита. Вчера той заби един гол в последния си мач с екипа на отбора.
Очаква се Райков да бъде на „Герена” в понеделник и трябва да се разбере за личните си условия със „сините”. Крилото притежава силен ляв крак, с който бележи повечето си попадения.
Интересен факт от историята на Райков е, че преди няколко години е бил републикански шампион по снукър. Във футболната си кариера той е защитавал цветовете на родния си „Локомотив” Пловдив, „Спартак „Пловдив, „Сливен” и „Ботев” Враца.
На два пъти Райков се е отказвал от футбола, но във Враца успява отново да прикове погледите на футболните специалисти.
На практика Симеон Райков е поредното българско попълнение в редиците на „Левски”. В петък Тодор Батков анонсира, че „сините” ще привлекат шестима българи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар