Бисквитки

неделя, 29 май 2011 г.

„Ботев“-Криводол бе надигран като домакин с 2:0 от „Етър“

Срещата бе от 31 кръг на първенството в Западната „Б“ професионална футболна група и се игра на стадион „Локомотив“ в Мездра. Домакините започнаха мача по-активно. В 4-ата минута Борис Петков стреля от около 20 метра, но топката премина на сантиметри покрай левия страничен стълб. В 13-ата минута отново Петков бе близо до гола, но се засуети и топката му бе отнета от Ванков. Минута по-късно Ефремов излезе сам срещу вратаря на гостите, но потърси взаимодействие с Ангел Петров и топката бе избита от защитник. В 19-ата минута Петков стреля опасно от границата на пеналта, но вратарят на „Етър“ се намеси убедително и спаси. Първата по-сериозна възможност пред гостите се откри едва в 26-ата минута, когато от фаул Генов уцели напречната греда.
Домакините продължиха да темпото на игра до 38-ата минута. Тогава бившият футболист на „Ботев“-Криводол Симеон Баев се откъсна напред и Ивов го фаулира. Реферът не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Йордан Петров, който не сгреши за 0:1. Две минути по-късно гостите удвоиха преднината си. След контраатака Баев подаде към Тихомир Кънев, който от непосредствена близост се разписа са 0:2. В последната минута на първата част с далечен удар Салиф опита да изненада Димитров, но стражът на „Етър“ изби в корнер. През втората част отново по-дейни бяха футболистите на „Ботев“, но така и не съумяха да отбележат гол. В 60-ата минута след бърза атака Петков изведе Ирфан, който нахлу в наказателното поле, но би слабо и вратарят спаси. В 72-ата минута Салиф излъга Димов и излезе сам срещу вратаря, но пропусна от непосредствена близост. В следващата атака на домакините бомбен удар на Борис Петков бе избит със сетни сили от стража на гостите. Две минути преди последния съдийски сигнал Салиф стреля от пряк свободен удар, но отново Димитров се намеси убедително. Така срещата завърши с победа с 2:0 в полза на „Етър“-Велико Търново.

„Определено мога да кажа, че в началото на мача бяхме по-добрия отбор. Просто не успяхме да си реализираме положенията. Когато един отбор като нашия не се възползва от ситуациите срещу опитен тим като „Етър“ просто се обезверява, демотивира и няма на какво да разчита. В края полувремето изпуснахме инициативата и противникът ни отбеляза два бързи гола. През второто полувреме мачът се доиграваше. Независимо, че създадохме няколко мелета мога да кажа, че атакувахме хаотично. Имахме няколко положения за гол и можехме да направим мача интересен, но за съжаление не се получи. Просто това са ни възможностите“, коментира след мача старши-треньорът на „Ботев“-Криводол Иван Ценов.

„Ботев“-Криводол: Данов /капитан/, Ивов /ж.к./, Димитров, Милчев /ж.к./, Ирфан, Кунчев /ж.к./, Манолов /ж.к./, Ефремов /70-Б. Папазов/, Салиф, А.Петров /59-Чирпанов/, Петков

„Етър“-Велико Търново: Димитров, Гайдаров /ж.к./, Костадинов, Ванков /капитан-ж.к./, Димов /ж.к./, Лапантов, Трифонов, Петров, Генов /64-Джейеоба/, Баев /ж.к. 73 Кямил/, Кънев /29-Янев/

Стадион: „Локомотив“-70 зрители
Гл. съдия: Севгин Адем-Бургас
Помощници: Тодор Богданов, Стефан Димитров-Бургас
4-ти съдия: Людмил Павлов-София
Делегат на БФС: Георги Касев-София

Няма коментари:

Публикуване на коментар