Бисквитки

вторник, 24 май 2011 г.

ГЕРБ Криводол уважи откриването на нов библиотечен център


Общинското ръководство на ПП ГЕРБ Криводол присъства на откриването на новия библиотечен център към Читалище „Н. Й. Вапцаров” гр. Криводол, който е част от програма „Глоб@лни библиотеки - България". Тази програма е съвместна инициатива на Министерство на културата и програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щатски долара от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".
„Глоб@лни библиотеки - България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Програмата се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество. Очаква се обществените библиотеки да разширят своя обхват и дейности, като се превърнат в по-привлекателни за посетителите места и играят все по-важна роля в местното развитие. Програмата ще насърчи набирането на средства и застъпничеството, за да помогне на обществените библиотеки да бъдат припознати като средища за промяна и знание.
Общинския ръководител на ПП ГЕРБ Криводол Петър Комитски поднесе подарък на домакините на центъра - една красива картина и пожела културното средище да има много нови посетители, много здраве и късмет на персонала, за да са отворени винаги вратите на читалището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар