Бисквитки

понеделник, 23 май 2011 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ от Областния комитет на ВМРО-БНД обл. Враца

Във връзка със зачестилите прояви на ксенофобия и екстремизъм от страна на ръководството на политическа партия Атака, Областният комитет на ВМРО-БНД, изказва дълбокото си възмущение.
Ние, като най-старата патриотична организация, оставила бележита диря в отстояването на българщината и борбите за национално обединение, не можем да останем безучастни към действията на псевдопатриотичната партия Атака. Ксенофобията, расизма и омразата към български граждани неизповядващи православната религия и с различен етнически произход, не са присъщи на българският национализъм. Обект на политическо противопоставяне могат да бъдат, управленски решения, политики и действия, насочени срещу суверенитета и националната цялост на Република България, но не и изконните човешки права, като правото на лична свобода, религиозна принадлежност и самоопределение.
Припомняме, че в редовете на ВМРО, като истински български патриоти са се изявявали и българо-мохамедани, власи, турци и др., който са се били и са загивали за свободата на България.
Прояви от типа на тези на Великден, в Батак, в София, са недопустими за съвременна европейска България. Те са плод на отчаянието, в което се намира една отиваща си партия, излъгала своите избиратели, хранеща се с трохите от трапезата на властта.
Нашият град, вече няколко години е потърпевш от ексцесиите на псевдопатриотите, опорочили националният поход „Козлодуй - Околчица” и Ботевите тържества на 1 и 2 юни.
Във връзка с предстоящите Ботеви дни 2011 г., се обръщаме се към отговорните институции - кмета на Община Враца, органите на МВР и ръководството на Ботевия поход: господа, не допускайте отново, някой да се подиграва с достойнството на врачани и да осквернява паметта на Христо Ботев. Решението е във ваши ръце. Ако не сте способни да се справите, отговорността ще е изцяло ваша.
А всички искрени родолюбци, призоваваме, да почетем заедно Ботевите тържества и да не допуснем провокациите на шепа лъже патриоти, готови заради депутатските си кресла да жертват стабилността и етническия мир в България.

Областен комитет на ВМРО-БНД Враца

Председател: Красимир Богданов

Секретар: Пламен Велев

Няма коментари:

Публикуване на коментар