Бисквитки

четвъртък, 26 май 2011 г.

„Вихрен“-Сандански се наложи с 2:0 над „Ботев“-Криводол

Двубоят започна равностойно с лек териториален превес на домакините. В 22-ата минута Ивов направи ненужно нарушение и след центриране от пряк свободен удар и разбъркване в наказателното поле Петьо Динков стреля и в опита си да изчисти топката Манолов си отбеляза автогол за 1:0.До края на полувремето отборът на „Ботев“ взе инициативата и само четири минути по-късно гостите бяха близо до изравняване. Салиф проби от ляво, преодоля защитата на домакините и подаде към Ангел Петров, който стреля опасно, но бранител на „Вихрен“ изчисти. В 37-ата минута страничният рефер Пецанов от Плевен отемени чист гол на Ангел Петров. Втората част премина изцяло под диктовката на тима от Криводол. В 62-ата минута Борис Петков стреля опасно, но бранител на домакините изчисти от голлинията. Пет минути по-късно Ангел Петров имаше възможност да се разпише, но от няколко метра би слабо и стражът на домакините Димитър Симеонов спаси. В 75-ата минута след хубава атака Кунчев изведе зад защитата на Петър Петров, който с плътен удар нацели напречната греда. В 88-ата минута противно на очакванията домакините отбелязаха втори гол, не без помощта на старничния съдия. След центриране от фаул Данов изби топката. При последвало разбъркване Андон Гущеров с глава стреля и стражът на Криводол отново изчисти, но реферът Пецанов даде сигнал, че топката е преминала голлинията и резултатът стана 2:0 в полза на домакините. Последва протест от страна на гостите, които поискаха обяснение от страничния съдия и в резултат на това наставникът на „Ботев“ Иван Ценов бе отстранен от резервната скамейка. В оставащите две минути до края на срещата не се случи нищо интересно и двубоят приключи с победа с 2:0 за „Вихрен“-Сандански. След тази поредна загуба отборът на „Ботев“-Криводол остава на последното 11-то място с актив от 16 точки.
„Пстана двуостър мач. През по-големи периоди от срещата нашият тим беше по-добрият и това не е само мое мнение. Липсва ни обаче майсторство в завършващата фаза и концентрация в защита. За нас резултатът вече няма значение и само доиграваме мачовете от първенството. Смятам, че в последните два мача нашият отбор играе добре и не мисля, че съдиите трябва да ни ощетяват така. Страничният рефер определено повлия на резултата“, коментира след мача наставникът на „Ботев“-Криводол Иван Ценов.
В следващия кръг неговите възпитаници са домакини на „Етър“-Велико Търново. Двубоят ще се играе на 28 май от 18.00 часа на стадион „Локомотив“ в Мездра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар