Бисквитки

понеделник, 14 март 2011 г.

Депутати от ГЕРБ Враца застават срещу корупцията в селска кооперация

Народните представители от ПП ГЕРБ Враца Николай Коцев и д-р Янко Здравков дадоха пресконференция по актуални теми и обществено значими въпроси в понеделник /14. март/. На състоялата се среща поканен бе член на Управителния съвет на кооперацията в с. Малорад, който подробно изложи тежкото положението на кооператорите, породено от измамите на бившия председател Пламен Йорданов. Той бе уличен  в продажбата на земя и техника на кооперацията, а също и че еднолично е подписал записни заповеди на стойност 800 хил. лв. Д-р Янко Здравков се е заел със случая и оказва съдействия за връзка със съответните компетентни органи. Но поради сериозност на случая, народният представител от ГЕРБ Николай Коцев отправи апел към журналистите да окажат съдействие при неговото изясняване.
Следваща точка от провелата се среща бе оповестяването на краткосрочните мерки, които ПП ГЕРБ Враца визира като наложителни за повишаването на жизнения стандарт на живеещи в града. Сред изброените мерки се отличиха преобразуването на Велико-търновския колеж във филиал; данъчни облекчения за малкия и средния бизнес, и фирмите-инвеститори; ефективно използване на фонд „Козлодуй“ чрез съкращаване сроковете за усвояване на средствата от него. Стартиране на програма в сектор „Земеделие“ за сформиране на мобилни екипи, които на място да разясняват условията и процедурите по кандидатстване за евросубсидии, е една от краткосрочните мерки с дългосрочен ефект.
В заключение, народните представители от ПП ГЕРБ подчертаха усилията, които полагат за възраждане на Северозападния регион и призоваха за повече позитивизъм и стремеж към обединение на усилията в тази посока.

Няма коментари:

Публикуване на коментар