Бисквитки

вторник, 15 март 2011 г.

Джобните пари – лесно идват, лесно си отиват

На 15 март в двора на СОУ“Никола Войводов“ – Враца се проведе ученически маратон по Европейски образователен проект, секторна програма Коменски – „Джобните пари – лесно идват, лесно си отиват“. Целта на маратона е изцяло благотворителна – учениците да проявят разбиране и състрадание спрямо свои съученици в социално неравностойно положение и да им помогнат, като дарят средства в специално поставена в училището урна, която е предоставена с любезното съдействие и подкрепа на БЧК. Така чрез спорт и забавление ще се постигне и нужната проява на милосърдие. „Децата са нашата най-ценна банка и най-добре знаят как да ни научат да бъдем по-добри“ – коментира г-жа Т. Луканова, главен специалист на областен съвет на БЧК.
Ученическият съвет на училището заедно с педагогоческия съветник – г-жа П. Фердинандова – организираха и проведоха почти изцяло събитието. Разбира се, не на последно място се поощрява и участието на всички ученици.
Идеята на благородната кауза да се помогне на децата в нужда е част от споменатия проект, в чиято основа е именно индивидуалното бюджетиране на джобните средства на всяко подрастващо дете. В съвременния свят от изобилни пазарно-стокови изкушения наистина е важно децата да се научат как най-разумно да използват джобните си ежедневни средства.
Всички участници в маратона ще бъдат достойно наградени, а събраната сума от 553 лева и 12 стотинки ще бъде изцяло използвана за подпомагане на социалнослабите деца в училище.
В урната се появиха и валута, което на пръв поглед е необичайно, но предвид факта, че училището в момента е домакин на чуждестранни гости по проекта, това е напълно обяснимо. Най-голямата радост обаче е готовността на учениците да помогнат, което им прави чест и защитава името ни на състрадателна и съпричстна нация пред останалия европейски свят.
Събраната сума е протоколирана от специално създадена за целта комисия, гарантираща правилното й законово усвояване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар