Бисквитки

понеделник, 14 март 2011 г.

35 ездачи се състезаваха в Криводол


За поредна година Криводол отбеляза Тодоровден с традиционната кушия. Празникът, посветен на Свети Тодор бе организиран от НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1924”, под патронажа на кмета на общината инж. Николай Иванов.
Жители и гости на Криводол се събраха на пистата за рали и автокрос, за да наблюдават атрактивните надбягвания. Сред присъстващите бяха и заместник кметовете на общината Тошко Павлов и Йордан Иванов, и секретарят на общината – Анелия Николова.
По стар български обичай, преди кушията, конете бяха захранени с овес. 35–те участниците в надбягванията мериха сили в три категории – надбягвания  с коне, надбягване с конски каруци и с магарешки каруци.
В първата категория победител стана Румен Асенов от Криводол, втори се класира Николай Лазаров от Пудрия и на трето място Милчо Георгиев от Криводол.
В надбягванията с конски впряг победител стана Тошко Любенов от Пудрия, втори се класира Бисер Ангелов от Пудрия и трети Владимир Илиев от Криводол.
В надбягванията с магарешки каруци се изявиха Ивайло Драганов и Асен Арсенов.
Победители и участници получиха парични награди, осигурени от Общината, а зрителите - добро настроение и приятни емоции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар