Бисквитки

четвъртък, 17 март 2011 г.

Сайтът на НАП достъпен и за незрящи

От днес интернет страницата на Националната агенция за приходите може да се ползва и от хора с нарушено зрение. Новият софтуер преобразува съобщенията, публикувани в www.nap.bg, в текст, който се „чете на глас” от специализирани браузъри и програми за незрящи. По този начин хората с нарушено зрение могат да ползват голяма част от данните и информацията, публикувани в www.nap.bg.
От НАП съобщават още, че едновременно с проекта за изработване на функционалност за хора с нарушено зрение, са направени и редица подобрения на съществуващата интернет страница на агенцията. Сменена е технологията, на която е написан сайтът, което ще улесни допълнително достъпа на клиентите до информацията на страницата. Направени са подобрения и във функционалните менюта.
Интернет потребителите вече ще могат да се абонират за т. нар. RSS – емисия новини (от английски: Really Simple Syndication). Тази технология ще позволи на клиентите на НАП да получават новините в момента, в който се публикуват. Досега, клиентите получаваха абонамента чрез е-поща, на следващия ден след публикацията на новината.
Значително подобрение има и в търсещия апарат на www.nap.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар