Бисквитки

неделя, 6 март 2011 г.

Обявиха код "жълто" заради силен вятър и сняг в Северозападна България

Очаква се в Дунавската равнина скоростта на вятъра да достига 17 метра в секунда. В тази част на страната - областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе - ще бъде доста ветровито.
Тази вечер се очаква и силно застудяване. Температурите ще паднат чувствително, ще има и снеговалежи, съобщи bTV.
През следващото денонощие от североизток с умерен и силен вятър в страната ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее още повече.
Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява сняг. Временни разкъсвания на облачността са възможни през деня над Североизточна България. В сутрешните часове температурите ще са между минус 3 и 2 градуса, в повечето райони това ще са максималните за денонощието.
Към 14 часа преобладаващите ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, но ще продължат да се понижават и минималните ще бъдат измерени във вечерните часове - между минус 7 и минус 2 градуса. В планините ще бъде твърде ветровито - със силен и бурен североизточен вятър.
Ще застудее чувствително и по-високите части има условия за измръзване. Към 14 часа температурите на височина 1200 метра ще бъде около минус 8, а на 2000 метра - около минус 13, а по най-високите части около минус 20 градуса, но ще продължат да се понижават. Облачността ще е значителна, видимостта силно намалена и ще превалява слаб сняг. По старопланинските проходи ще има навявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар